Washington a drón elfogásáról: idióták az orosz pilóták

2023. március 24. 09:30

John Kirby szerint Oroszország megsértette az Egyesült Államokat a pilóták kitüntetésével.

2023. március 24. 09:30
null

A Fehér Ház felháborodott azon, hogy az orosz védelmi minisztérium kitüntette a Fekete-tengerbe zuhant amerikai MQ-9-es drón elfogásában résztvevő vadászpilótákat.

John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációs koordinátora szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy: „Ha ez bátorság, akkor azt hiszem, nekik más (...) más a definíciójuk. Ez nevetséges. Ez sértő.”

A sajtótájékoztató leirata szerint Kirby úgy fogalmazott, hogy: „Fogalmam sincs, miért adnak bátorsági díjat egy olyan pilótának, aki legrosszabb esetben rosszindulatúan nagy veszélynek tette ki magát és az Egyesült Államok tulajdonát,

Hozzátéve: „Nem tudjuk, hogy a pilóta szándékosan akart-e nekimenni a drónnak, vagy sem, de megtette.”

Nyitókép: Andrew Caballero-Reynolds / AFP 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bszakonyi
2023. március 24. 19:25
Nem olyan mint az illetékes elvtárs?
Zilizi Gábor
2023. március 24. 18:57
Hát ugyi meteorológiai lufikat lodozni az bizony nagy bátorság.
KBA98
2023. március 24. 16:33
Emlékeim szerínt az újságok azt írták , hogy kb. 2 napja USA repcsik szálltak Oroszország felé, a határhoz egészen közel. Akkor ők mik?
Jose
2023. március 24. 14:20
Az amcsik egy fikarcnyival se jobbak, mint az oroszok vagy akár a kíniak. Persze vannak különbségek, de a végeredmény ugyanaz. Elnyomó (a saját népét is elnyomó) ország, hatalom. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik