Hosszú és igen forró nyár előtt állunk

2023. március 24. 09:20

Sokszor nem látjuk a fától az erdőt, érdemes összefoglalni néhány mondatban Ukrajna stratégiai dilemmáját.

2023. március 24. 09:20
null
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

„Mivel sokszor nem látjuk a fától az erdőt, talán érdemes összefoglalni néhány mondatban Ukrajna stratégiai dilemmáját.

Helyzetértékelés:

1. Emberanyag: a mennyiség még egy ideig megvan, de a minőség igen gyorsan hanyatlik.

2. Haditechnika: a mennyiség sohasem lesz elégséges, a minőségi különbség pedig elenyésző.

Következtetések:

1. Egy lassan mozgó tűzérségi anyagháború elhúzható, de hosszu távon tarthatatlan, úgy az emberanyag, mint a haditechnika szempontjából.

2. Egy gyorsan mozgó, összfegyvernemi harcforma megkerülné ezt a problémát, de egy stratégiai szintű áttöréshez kétséges, hogy megvan-e a minőségi emberanyag és a minőségi haditechnika.

Stratégiai dilemma:

Mindent feltenni egy lapra vagy megpróbálni időt, és ezzel életet nyerni?

A döntést nem lehet túl sokáig halogatni, mert az orosz nyomást egyre inkább az ellentámadásra félretett stratégiai tartalékból lehet csak ellensúlyozni. Ha túl sokáig halogatják a döntést, a dilemma kényszerpályává válik.

Hogy mi lenne a kevésbbé rossz döntés?

Nem tudom.

Akár így, akár úgy ami előttünk áll az egy hosszú és igen forró nyár.”

***

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takarító
2023. március 25. 07:06
húsdarálóba, Ha már inkább halni kell, akkor inkább állva (javítások)
Namond
2023. március 24. 19:02
Tegyük hozzá, hogy az oroszok megkímélték az ukrajnai NATO kiképzőbázisokat (by Somkuti MCC elemző központ), polgári célpontokat csak válaszul és katonai igénybevétel esetében támadtak. Tehát, mintha nem lenne érdekük a konfliktus gyors lezárása, hanem a nyugati katonai készletek felszámolása akár ukrán 100 ezrek élete árán is. Bahmut utólsó utánpótlási vonala működik, szerintem az oroszok szándékosan nyitva tartják, egyre több katona és felszerelés beleölése reményében.
LancelotDuLac
2023. március 24. 16:10
C. Castel a putykaszoponc kávézaccból, vagy kártyából jósol úgy mondja a tutit. teljesen hiteltelen eu- fóbiás patkány. a fóbiája miatt hiteltelen. eddig még semmi nem jött be neki, nem az ő forgató könyve érvényesül, mert azt mondja mit szeretne és nem azt ami a valóság alapján logikusan várható. igazi seggfej. Pl. Ő már egy éve elfoglalta bakhmutot. xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD impotens puhafasz!
EX - Terminátor
2023. március 24. 15:05
MÉG MINDIG NEHÉZ? MINDEN PRÓBÁLKOZÁSÉRT VÉR FOG FOLYNI! ÉS ITT SOHA NEM LESZ VITA. ITT SOHA NEM LESZ VITA A VITÁRÓL SOHA NEM FOG ÉRDEKELNI A MORALIZÁLÁSOTOK SOHA NEM FOG ÉRDEKELNI A SIRÁNKOZÁSOTOK. TI FÉRGEK VAGY ELTAKARODTOK VAGY MEG FOGTOK DÖGLENI.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik