Rendkívüli: Medvegyev leszögezte, hogy atombombát dobnak mindenkire, aki végrehajtja a nemzetközi elfogatóparancsot Putyin ellen

2023. március 24. 09:16

A politikus szerint Putyin letartóztatása felérne egy hadüzenettel Oroszország számára.

2023. március 24. 09:16
null

Dmitrij Medvegyev is atomcsapással fenyegetett meg minden olyan országot, amely úgy dönt, hogy végrehajtja a Putyin ellen kiadott nemzetközi elfogadóparancsot. 

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: Vlagyimir Szolovjov, a Rosszija–1 orosz állami tévé műsorvezetője korábban azzal fenyegetőzött, hogy Oroszország „azonnali atomcsapást” intéz azon állam ellen, amely az ICC elfogatóparancsa alapján megpróbálja őrizetbe venni Putyint. Erről itt írtunk bővebben.

Hadüzenetnek tekintenék

A TASS szerint most Medvegyev leszögezte, hogy az elfogatóparancs bármely ország kormánya általi végrehajtása

Oroszország elleni hadüzenetnek felelne meg.

„Természetesen ilyen helyzet soha nem fog bekövetkezni, de képzeljük el, ha mégis. Egy nukleáris ország jelenlegi vezetője megérkezik mondjuk Németországba, és letartóztatják. Mit jelent ez? Háborús nyilatkozatot Oroszország ellen” – mondta Medvegyev újságírói kérdésre válaszolva.

Marco Buschmann német szövetségi igazságügyi miniszter közelmúltbeli kijelentésére reagálva, miszerint Berlin kénytelen lenne végrehajtani a Nemzetközi Büntetőbíróság döntését és letartóztatni az orosz elnököt, ha Németországba jönne, Medvegyev azt mondta:

*** 

Nyitókép: Sergei KARPUKHIN / SPUTNIK / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hernadvolgyi
2023. március 24. 23:17
Ha atombombát dobnának arra az országra amely Putyint letartóztatná, akkor Putyin is meghalna. Ezért előbb kiszabadítanák, és csak utána dobnák le.
Wolfram004
2023. március 24. 22:39
Itt a nagy lehetőség, kiirtani az emberiség nagyobbik hányadát, hogy épp csak annyi maradjon, ami a tervekben szerepel, ami elég lesz az elitet eltartó munkásosztálynak. Járulékos haszon: - az oroszok lesznek a hibásak - az ő költségükön megy mindez Járulékos kár: - pár száz (ezer) évig nincs nyaralás
Paskai
2023. március 24. 18:28
Jójó, de akkor Putyint is lebombázzák...
Igazszó
2023. március 24. 16:32
Helyes. Nem árt tisztázni a sok jóemberrel sem, hogy a maci nem játék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik