Egy kilenc éves kínai kisfiú a Rubik-kocka kirakás új rekordere

2023. március 24. 13:42

Kevesebb mint 5 másodperc alatt rakta ki a játékot.

2023. március 24. 13:42
null

Még alacsonyabbra szorították a Rubik-kocka kirakásának rekordját – számolt be róla a Firstclass nevű portál. A Rubik-kocka versenyek között több kategória is létezik, ahol a játékos előzetesen átnézheti a kockát, és így rakja ki, de van olyan is, ahol ismeretlenül összekevert kockával kezdődik a játék.

Az új rekordot az előbbiben állította be most a mindössze kilenc éves Yiheng Wang, akinek

átlagosan 4,69 másodperc elég volt a kocka kirakásához.

A rekordkísérlet során a játékosoknak öt alkalommal kell kirakniuk egy összekevert Rubik-kockát, a leggyorsabb és a leglassabb időt kiveszik a számításból, így a középső háromból vonnak átlagot.

A kisfiú sorrendben 4,35 másodperc 3,90 másodperc 4,41 másodperc 5,31 másodperc és 6,16 másodperc alatt rakta ki a Rubik-kockát.

Ezzel megdöntötte a korábbi 4,86 másodperces csúcsot, amelyet holtversenyben az amerikai Max Park és a lengyel Tymon Kolasiński tartottak.

 

Nyitókép: HOUIN / BSIP via AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Czápa
2023. március 24. 20:57
Nekem egyszer sikerült 1 percen belül. Hosszú kihagyás után kell 10 perc is.
Bell & Sebastian
2023. március 24. 19:30
Ott kezdődik, hogy igazi pedagógusokkal, akik a szocializmusban még éltek, alsóban fejben számolásra tréningeztünk láncszámolással, többféle abakuszt kezeltünk, gimnáziumban számon kérték a szorzótáblát 100 -ig és logarléccel becsültünk eredményt. Bármilyen számrendszerben el kellett tudni végezni az alapműveleteket, és oda-vissza váltani. Az ősi tizenkettesben számolni például jó móka volt. Megjegyezném, hogy a zene-ének-tánc hasonlóan kondicionálja az agyat, mint a matematika. Az előbbiek jobbról, az utóbbi balról. Ami nekünk múlt idő, az Kínában jelen.
MZperXXL
2023. március 24. 19:02
Nekem az a furcsa, hogy nem is nézi meg körben; van, hogy több oldalt is mintha nem látna, mielőtt forgat.
vastaps
2023. március 24. 18:12
Betiltottak a Rubik-kockat amerikaban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik