A Raiffeisen Bank is elhagyhatja Oroszországot

2023. március 24. 12:37

Az Európai Központi Bank nyomást gyakorolt az osztrák vállalatra.

2023. március 24. 12:37
null

Az Európai Központi Bank szorgalmazza, hogy az osztrák Raiffeisen Bank International kivonuljon Oroszországból – írja a Reuters öt, a neve elhallgatását kérő forrásra hivatkozva.

A nyomás azután kezdődött, hogy az Egyesült Államok szankciókkal foglalkozó vezető tisztviselője múlt hónapban Bécsben járt és aggodalmát fejezte ki a Raiffeisen oroszországi üzletével kapcsolatban – írja a lap.

A Raiffeisen Ausztria második legnagyobb bankja és komoly szerepet tölt be az orosz gazdaságban is.

A központi bank nem várja el, hogy a Raiffeisen azonnal bezárja oroszországi fiókját, csak egy akciótervet szeretnének a cégtől, amelyben leírják, hogyan lazítanának az Oroszországhoz kötődő szálakon.

Több nyugati cég már korábban kivonult oroszországból, köztük a francia Societe Generale bank is.

Nyitókép forrása: Horst Galuschka / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2023. március 24. 17:17
Elhagyhatnának minket is.
tarot
2023. március 24. 13:38
Ideje volna. Más kérdés, hogy mi is egyre inkább megbízhatatlan állam leszünk a nyugatnak, az ázsiaiak viszont, különösen Kína, undorító gyarmatósítók, ott tartanak ahol a nyugat száz éve tartott. Rossz dolgunk lesz.
teljesenertelmetlen
2023. március 24. 13:25
Egy évvel az állítólagos teljes szankciós tiltás után arról beszélgetnek, hogy esetleg otthagyja a R Oroszországot. Ha nem tűnt volna fel, eddig is szarrá keresték magukat a háborún. Hipokrita gecik!
Akitlosz
2023. március 24. 13:17
"A Raiffeisen Bank is elhagyhatja Oroszországot" Ez igazán rendes dolog Oroszországtól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik