Egy nap alatt 83 ukrán katona holttestét szállították vissza Ukrajnába

2023. március 24. 19:20

A minisztérium korábbi közlése szerint március 3-ig 1426 elesett katona került vissza hazájába.

2023. március 24. 19:20
null

További 83 elesett ukrán katona holttestét szállították vissza Ukrajnába pénteken az orosz erők által megszállt területekről – közölte az ideiglenesen megszállt területek reintegrációjáért felelős ukrán tárca. A holttestek átszállítása a reintegrációs minisztérium alá tartozó eltűnt személyekért felelős hivatal közreműködésével, a bűnüldöző szervekkel együttműködve történt. Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy

a minisztérium korábbi közlése szerint március 3-ig Ukrajnába 1426 katona holtteste került vissza.    

A hadifoglyokkal való bánásmódért felelős koordináló parancsnokság közben arról tájékoztatott, hogy Ukrajna egyoldalúan átadta Oroszországnak az összes, szállítható állapotban levő súlyosan sérült, illetve súlyos beteg orosz foglyot. A közlemény szerint ezt Kijev a genfi egyezmény vonatkozó cikkelyei alapján, és a Nemzetközi Vöröskereszttel együttműködve tette meg. Ebben az esetben nem hadifogolycsere történt, hanem a súlyosan sebesült foglyok feltétel nélküli, a nemzetközi humanitárius jog által előírt hazaszállítása – közölte a parancsnokság. Azt nem hozták nyilvánosságra, hány foglyot adtak át Oroszországnak.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Alisa Yakubovich

Kapcsolódó cikkek

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. március 25. 14:38
Inkább a művész vendég Zelenszkij ellen kéne elfogató parancsot kiadni, annak lenne értelme!
B_kanya
2023. március 25. 14:09
"a minisztérium korábbi közlése szerint március 3-ig Ukrajnába 1426 katona holtteste került vissza. " Vagyis 14 ezernél több. "A hadifoglyokkal való bánásmódért felelős koordináló parancsnokság közben arról tájékoztatott, hogy Ukrajna egyoldalúan átadta Oroszországnak az összes, szállítható állapotban levő súlyosan sérült, illetve súlyos beteg orosz foglyot." Ezek számáról LAPÍTANAK. Vajon miért? Ja, mert ha kiderülne mennyi, akkor tarthatatlan lenne az ukrán kamu az orosz veszteségekről.
barkasfarkas
2023. március 25. 13:59
Az orosz erők által megszállt területek is de facto Ukrajna, így eleve a hazájukban, annak védelméért estek el.
Kivűlálló
2023. március 25. 08:33
"Egy nap alatt 83 ukrán katona holttestét szállították vissza Ukrajnába" 1; Miért? Eddig hol voltak, hogy "vissza kellett szállítani Ukrajnába őket"? 2; Csak 83...? Kevés!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik