Karácsony tovább akarja szívatni a budapestieket

2023. március 24. 17:58

Ha van Isten, akkor nem Karácsony Gergely lesz ismét a főpolgármester 2024-ben.

2023. március 24. 17:58
null
Horváth K. József
Magyar Hírlap

„Karácsony eldöntötte, ő lesz a baloldal (egyik) főpolgármester-jelöltje 2024-ben és kész. Megjósolja saját jövőjét. Nem bízza másra a döntést, legkevésbé Gyurcsányra, aki már elmondta, nem támogatják őt. Szóval, a budapestiek reménykedhetnek: ha van Isten, akkor nem Karácsony Gergely lesz ismét a főpolgármester 2024-ben.

Hamis prófétákból ugyanis sok van. A Biblia szerint csak Jeremiásnak következett be minden jóslata. Karácsony egyáltalán nem áll ilyen jól. Ő hamis próféta, akik ugye Petőfi szerint »Vannak hamis próféták, akik / Azt hirdetik nagy gonoszan, / Hogy már megállhatunk, mert itten / Az ígéretnek földe van.« A költő fején találta a szöget. Budapest valóban az ígéret földje. Karácsony ugyanis – bár még meg sem választották – máris ígért és hadakozott. »Vegyük vissza Budapestet! Vegyük vissza, ami a miénk! Vegyük vissza a jogot, hogy törődhessünk a budapestiek életével, a budapestiek egészségével, a budapestiek otthonaival. Vegyük vissza a döntés jogát! Vegyük vissza az önrendelkezésünket. És vegyük vissza a jövőnket! Vegyük vissza Budapestet, és végre csináljunk egy várost, ami mindenkié!«

Minden felszólítás egy ígéret. Hogy ezt, meg azt megcsináljuk. Mit mondjak, az olvasó is látja, Karácsony nem egy Jeremiás. Legfeljebb a budapestiek szívatásában jó.”

***

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CsakNézelődök
2023. március 26. 18:11
Ha van Isten, akkor nem Karácsony Gergely lesz ismét a főpolgármester 2024-ben!!
Igazszó
2023. március 26. 11:05
Judapest menthetetlen, a tahó tarlós se ment vele semmire a buzi vitézifatzyúval, a rohadék demszkíj hagyatékkezelőkelént.
Láncfűrészes Attasé
2023. március 25. 19:35
Budapestet a zsidózó vidéki tahók látványcionista narancskommunista rezsimje, a minden hatalmat magának ragadozó, ordibáló putyinista fidesztálib csürhe akarja szívatni és tönkretenni. Lázár folyamatosan szabotálja a fejlesztéseket.
JMoflicheque
2023. március 25. 14:27
ezek a majom budapestiek meg is érdemlik....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik