Stoltenberg nagyon reméli, hogy Magyarország ratifikálni fogja a svéd NATO-csatlakozást

2023. március 24. 17:18

A NATO-főtitkár szerint Finnország és Svédország csatlakozása erősebbé teszi a katonai szövetséget.

2023. március 24. 17:18
null

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár pénteken, az észak-atlanti szövetség brüsszeli székházában tartott sajtótájékoztatóján reményét fejezte ki, hogy minden olyan tagország, amely még nem tette meg, mihamarabb ratifikálja Finnország mellett Svédország csatlakozását is. A NATO-főtitkár Jonas Gahr Störe norvég miniszterelnökkel tartott sajtóértekezletén hangsúlyozta:

Finnország és Svédország csatlakozása erősebbé teszi a NATO-t, és megmutatja, hogy a szövetség ajtaja továbbra is nyitva áll.

„Üdvözlöm, hogy Törökország és Magyarország kész ratifikálni Finnország NATO-tagságát, és remélem, hogy ezt mindketten gyorsan meg is teszik, ahogy a lehető leghamarabb ratifikálják Svédország csatlakozását is” – fogalmazott.

Azon 2014-es kötelezettségvállalással összefüggésben, mely szerint a tagországok 2024-ig közelítik védelmi kiadásaikat a bruttó nemzeti termékük (GDP) két százalékához, a főtitkár üdvözölte a tagállamok és köztük Norvégia erőfeszítéseit, ami lehetőséget biztosít „új és fontos képességekbe való befektetésekhez a közös biztonság szavatolása érdekében”.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Olivier Matthys

Kapcsolódó cikkek

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Péterffy
2023. március 25. 17:10
Persze, hogy ratifikálni fogjuk, hát ők adják a légierőnk összes vadászgépét. De amíg ellenünk szavaznak a helyreállítási alapot illetően, rájuk fér egy kis kézcsavargatás.
Igazszó
2023. március 25. 16:20
Csicska hopp! - parancsolta stoltenberg. A vétotlan köpcös geci csicska pedig ugrik a parancsra. A jutalma ismét csicskalángos, amita hoholok adnak át a nato miniszteri bizottságának ülésén a csicskának.
Bradanek
2023. március 25. 06:45
A remény hal meg utoljára.
pipa89
2023. március 25. 00:52
Ratifikálni.. ühüm. 50 év múlva kvízműsorokban mutgatják majd a gázbugyborékoló robbantott vezétékek fotóját...mint a gleiwitz-i színlelt támadásért való törlesztés... Elegem van a jenki háborúgazdaságból. Lejárt a szav.ideje rendszerelméleti szempontból. Rómának buknia kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik