Német újságíró: Bahmut hetven százaléka már az oroszok kezén van

2023. március 24. 17:04

Az orosz haderő és a Wagner-csoport elsősorban a város déli részében tör előre.

2023. március 24. 17:04
null

Az orosz inváziós erők mintegy hetven százalékát ellenőrzik Bahmutban, az elmúlt héten jelentős előnyre tettek szert a város déli negyedeiben – írja az alábbi harctéri felvételeket elemezve Julian Röpcke német újságíró.


„Bár nem tudtak átkelni a Bakhmutivkán, de annak nyugati partján haladtak, és most 1200 méterre délre vannak a központtól” – számolt be Twitter-oldalán Röpcke. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter korábban azt nyilatkozta, hogy Bahmut elfoglalása megnyitja az utat a támadás előtt az ukrán védelem belseje felé.

Nyitókép: AFP/ Sputnik

Kapcsolódó cikkek

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vajda
2023. március 26. 07:41
A muszkák lassan már egy éve, hogy szinte minden nap bekerítik/elfoglalják Bahmutot. Ilyenkor persze a fidkány csürhe tapsikol.
LancelotDuLac
2023. március 25. 15:06
C Castel szerint Bahkmut már egy éve a muszkáé xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Jusztiscsak
2023. március 24. 23:45
Megint szarral próbálnak a gazdáitok etetni és a ugyanolyan alávaló putyinszopóvá tenni titeket, mint a köpcös bűnöző és bandája. A valóság: Bahmut lesz a legnagyobb vesztes csatája Oroszországnak. Ehhez képest Vuledar, ahol egy komplet dandár lett oda kis miska. Ez a Wagner bűnöző horda vége lesz és több 10ezer ruszki hulla után a maradék geciláda ruszki elhúz a véresbe. 2 órával ezelőtti friss hír: Végleg feladhatják az oroszok Bahmut ostromát, a csapatokat már más irányba küldték. Megtorpant a bahmuti offenzíva, sőt, veszített is az eddig elfoglalt területeiből az eddig kulcsfontosságúnak tartott város körül az orosz hadsereg. Több mint fél évnyi véres ostrom után úgy tűnik vesztesen kerülhet ki Oroszország a bahmuti csatából. A legfrissebb hírszerzési információk szerint az orosz offenzíva annyira lelassult, szinte teljesen megtorpant, hogy Moszkvában már arról beszélnek, teljesen feladhatják az elfoglalhatatlannak ítélt várost. Erről az amerikai háborútudománnyal foglalkozó agytröszt, az Institute for the Study of War (ISW) is írt legfrissebb elemzésében. A portál szerint március 21 lehetett a fordulópont az ostromban, mert akkor tudtak áttörni az ukrán erők az orosz harapófogón és több területet is felszabadítottak, enyhítve ezzel a hetek óta nehezedő nyomáson. Az ISW szerint a Bahmut és a Vuhledar elleni támadások jelentősen megritkultak az elmúlt két napban és várhatóan akár teljesen megszűnhetnek: az oroszok tehát kivonulhatnak a területről és más irányban folytathatják a háborút. Egészségünkre! Elismerés és tisztelet az ukrán szabadságharcosoknak, akik hősiesen védik az anyaföldjüket. Közel a vég a ruszki szerencsétlen gyilkosoknak és szimpatizánsainak, cinkosainak. Van igazság a Földön és mindig győz.
Párhuzamos különvélemény
2023. március 24. 21:27
Hát, hosszú hetek alatt csak pár utcát jutnak előre. Hát, ez szerintem borzasztó lassú... Már rég Munkácsnál kéne lenniük...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik