Medvegyev: Nem félünk atomfegyvert bevetni, ha meg kell védenünk a Krímet

2023. március 24. 20:26

Az orosz politikus Ukrajnáról úgy fogalmazott, hogy „egy nem létező állam”.

2023. március 24. 20:26
null

Oroszország nem akar közvetlen konfliktusba lépni a NATO-val, és az az érdeke, hogy tárgyalások útján oldja meg az ukrajnai válságot – jelentette ki pénteken Dmitrij Medvegyev, az Oroszországi Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese, volt államfő és miniszterelnök.

A VKontakte orosz közösségi hálózat felhasználói és újságírók kérdéseire válaszolva a politikus ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy bármilyen ukrán kísérlet a Krím félsziget visszavételére alapot szolgáltatna Oroszországnak „bármilyen fegyver” bevetésére.

– mondta.

„Eléggé nyilvánvaló, hogy ez felhatalmaz bármilyen fegyver bevetésére, beleértve azokat, amelyeket a nukleáris doktrína előír. Remélem, hogy az óceánon túli barátaink megértik ezt” – figyelmeztetett.

Azt is kijelentette, hogy a külföldi fegyverekkel együtt a velük Ukrajnába érkező szakértők is az orosz hadsereg számára legitim célpontokká válnak, amelyeket el kell pusztítani. „Meg kell érteniük, ha egy amerikai vagy lengyel katonát találunk ott, meg kell ölnünk” – mondta.

Medvegyev szerint Ukrajna nem létezik

Az orosz politikus szerint a külföldi országoktól kapott katonai segítség nélkül Kijev csak néhány napig tartana ki, száz százalékban függ ettől a segítségtől. Leszögezte: az orosz erők akár Kijevig vagy Lvivig (Lemberg) előrenyomulhatnak Ukrajnában, „hogy kiirtsák a fertőzést”.

Kijelentette, hogy Kijev teljes egészében külföldi pénzből él.

Feltette a kérdést, mi történik, ha véget érnek a harci cselekmények? „Ukrajnában nemcsak csőd van, hanem teljes egészében külföldi eszközökből élnek, ez egy nem létező állam. (...) Nem tudom, fogják-e őket majd tovább támogatni” – mondta.

(MTI)

***

***

Nyitókép: Ekaterina Shtukina / Sputnik / Sputnik via AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2023. március 25. 06:45
"Medvegyev: Nem félünk atomfegyvert bevetni, ha meg kell védenünk a Krímet" Medvegyev ha ennyire bátor, miért nem harcol a fronton?!
Isten jobb keze
2023. március 25. 01:54
Medvegyev egy hülye fasz, semmi több! Tényleg azt hiszi, hogy miután a világ észrevette hogy a ge&i kommunisták kilőttek egy atomot, karba tett kézzel fogjak várni hogy becsapodjon, vagy max 20 másodperc múlva sz oroszok irányában legalább min az ötszöröse az ő atomrakétájuknak indulna elfeléjük! Xdxd bolond oroszok Xdxd
Nyugatellenes
2023. március 25. 00:26
sziasztok libsik
ThunderDan
2023. március 25. 00:21
Axióma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik