nlc.hu
Szabadidő

Állattetemekkel akarják elriasztani az embereket Dány mellett

Tanösvény táblájára akasztottak egy rókát, állítólag így akarják elriasztani az embereket

Több állattetemet is találtak Dány környékén.

Kurunczi Norbertnek szívügye a rókamentés, mi is forgattunk vele videót, amiben elmondta, legfőbb célja a magyarországi rókák helyzetének jobbá tétele, a sérült, becsapdázott egyedek mentése, orvosi kezelése, rehabilitációja. A Facebookon és a TikTokon Rókales néven lehet megtalálni, és rövid idő alatt nagyon sok követőre tett szert, és vannak, akik hozzáfordulnak, ha segítséget szeretnének kérni.

Mint a Blikk írja, nemrég a poklok poklát élte át, miután olyan képeket és videókat kapott, amikben lemészárolt állatok tetemeit mutatták meg neki.

„Mostanában elég sok olyan üzenetet kapok, ahol rókák pusztulnak el vadászok kezei által. Hivatalosan ők a lelőtt állatot el kell hogy vigyék, vagy egy dögkútba kell lerakniuk, azonban most azt csinálták, hogy a turistaúton hagyták. Az egyik követőm elküldte, hogy Dányban öt elpusztult állatot raktak le az erdei útra, illetve levágott szarvasmarhafejet és kicsontozott állatokat hagytak maguk után. A Bátor Tanösvényen pedig egy táblára volt felakasztva egy róka, akit fejbe lőttek.”

Vadász áll egy tisztás közepén

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Getty Images)

A bejelentő szólt is a helyi önkormányzatnak, ahol elismerték, hogy tudnak az esetről. Sőt, az egyik alkalmazott állítólag beismerte, hogy ők szervezték meg az egészet, ugyanis a kirándulócsoportok és a motorosok elriasztása volt a cél, ugyanis az erdő a vadászoké.

„Sok helyről tapasztaltam én is, hogy elzavarják a turistákat, csak azért, hogy a vadászok tudjanak állatokat ölni. Az, hogy fejbe lőtt rókákat rakunk az utakra, azért az borzasztó, gyomorforgató” – nyilatkozta Kurunczi Norbert, hozzátette, hogy örülne neki, ha kiderülne, hogy ki vagy kik voltak a felelősök az ügyben.

A Blikk megkereste a Dányi Polgármesteri Hivatalt is az eset kapcsán, azonban eddig nem reagáltak a levelükre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top