nlc.hu
Horoszkóp

Így lesz pihentető a csillagjegyek alvása

Így lesz pihentető a csillagjegyek alvása

A csillagjegyedből is kiindulhatsz, ha változást akarsz, és szeretnél úrrá lenni az alvászavaron!

Kos: aktivizáld magad

Nem esik nehezedre, hiszen örökmozgó vagy, csak a rendszerességhez szoktasd magad. Késő délutánra iktass be egy 15 perces mozgást. Gyors séta, kocogás – csodás álmokat hoz.

Bika: hass az érzékeidre

Mindentől ellazulsz, ami érzéki kényeztetés. Illatok, ízek, érintés. Az aromaterápia lesz a megmentőd, használj levendulaolajat diffúzorba, vagy esti fürdőhöz.

Ikrek: szakadj el a képernyőtől

Nem bírod abbahagyni az aznapi teendőket. Az agyad még pörög, amikor rég nyugiban kéne lenned. Szabj egy határt: utolsó ellenőrzés a telefonodon, laptopon. Az elalvás előtti órában ne képernyőzz! Olvass, vagy kezdj rövid meditációba.

Csillagjegyek és az alvás

Fotó: Getty Images/Sergey Mironov

Rák: mosd le a gondokat

Vizes jegyként egy finom fürdő mindig ellazít. De egy pár perces zuhany is hasonló jót tesz, a víz nem csak a nap porát mossa le, de el is vezeti a feszültséget.

Oroszlán: állítsd le magad

Úgy érzed, szinte nem létezel, ha le kell csillapodnod. Mivel már érzed a stressz negatív hatását, parancsolj magadnak megállást. Tudatosan lazíts, használj gyógyteát az esti szeánszhoz.

Szűz: minden rendben van

Akkor tudsz nyugodtan pihenni, ha minden rendben van. De neked a tökéletes sem elég jó… Tegyél pár dolgot még rendben magad körül, majd tréningezd magad meditációval, hogy minden úgy jó, ahogy van: a többit másnap folytatod. 

Mérleg: altató dallamok

Imádod a zenét, de hajlamos vagy este is pörgős diszkóritmusokra ropni a lakásban. Ezzel felébreszted a szervezeted, hagyj fel vele. Lefekvés előtt csendes chillout vagy komolyzene ringasson álomba.

Skorpió: ágyad a várad

A kényelem a legfontosabb számodra. Gondoltál már arra, hogy valami nem stimmel? Vizsgáld meg, hogy jó-e a matracod, az ágyad. Ez is okozhatja az elégtelen alvást! Engedj meg magadnak egy extra minőségű ágyneműkészletet is, a hatás hosszú távú lesz.

Nyilas: egy nap is nap

Maradj a jelenben. Azért nem tudsz elaludni, mert a napi történések és a jövőbeli teendők pörögnek a fejedben. Gyújts egy gyertyát, kortyolj egy deci bort a vacsorához, maradj a jelenben.

Bak: élet a munkán kívül

Egy kicsivel több időt szánj a magánéletre és a lazításra. Amíg csak a munkán agyalsz, nem fog tudni lenyugodni a tested sem. Napközben is relaxálj néhány percet, a tested tanítható a nyugalomra.

Vízöntő: engedd át a teendőket

Állandóan kitalálsz, feltalálsz, kutakodsz. Szuper elme vagy, de meg kell tanulnod: nem csinálhatsz mindent te magad. Ha bízol másokban, magadban is egyre jobban fogsz bízni. Adj át a teendőidből, az alvásodra is remek hatással lesz.

Halak: vízparti séta

Ha nem élsz folyó, tó közelében, sétálj gondolatban egy vízparton! Ha vannak fotóid tengerparti nyaralásról, nézegesd, és éld át újra. Aludj el hullámverés zajára, remek altató.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top