Bajor közmédia: Orbán Viktor vajon Putyin trójai falova?

2022. december 4. – 18:01

Másolás

Vágólapra másolva

A bajor közmédia meglepően kritikusan ír Orbán Viktorról – írja a 444. A BR24 cikkének címében Vlagyimir Putyin trójai falovaként utalnak a magyar kormányfőre, és a cikkben arról írnak, hogy Orbán miért akadályozza meg az Oroszország elleni újabb EU-s szankciókat.

Orbán évtizedek óta jó kapcsolatot ápol a bajor politikai elittel, Bajorország Németország legkonzervatívabb tartománya. Ezért is váratlan egy ilyen kritikus anyag a helyi közmédiától.

A cikk elején arról írnak, hogy kritikusai szerint Orbán veszélyes kettős játékot űz, ami szerintük folyamatosan gyengíti az Európai Uniót. Erre példaként a szankciókról szóló nemzeti konzultációt és az azzal nagyjából egy időben megjelenő, Brüsszelt okoló bombás plakátkampányt hozzák.

Az íráshoz megkérdezett források szerint a magyar és orosz kormány közelségének oka a gazdasági kitettség és a rengeteg pénz. Megemlítik Orbán és Szijjártó Péter moszkvai útjait, Paks II.-t, valamint a nacionalizmust és – ezzel összefüggésben – Kárpátalja esetleges visszacsatolását is. A kormány tagadja, hogy lenne ilyen terve.

A teljes cikket itt találja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!