Kézi-BL: Megsemmisítette a Veszprém a Szegedet a 8 közé jutásért

2023. március 22. – 20:20

Másolás

Vágólapra másolva

Egy-egy kiélezett magyar bajnoki kézilabda döntő után valamelyik csalódott szurkoló vagy csapatvezető joggal mondhatta, szívesen megnézte volna a meccset külföldi játékvezetőkkel, mert a magyarok óhatatlanul a közönség hatása alá kerülnek. Szerda este a Bajnokok Ligájában találkozott a két magyar sztárcsapat, a bajnoki címvédő Szeged és a BL-ben jobban szereplő Veszprém. Az óhaj így teljesült, izlandi bírópáros ítélkezett. Igaz egy végtelenül egyoldalú meccsen, így semmire nem adott választ, mi van akkor, ha nem magyar bírók fújják a sípot.

A Pick Szeged rendkívül gyengén kezdett, 12 percet kellett várni, amíg megszerzi az első gólját. A Veszprém kapujában a spanyol Corrales mindössze egyszer védett, ami igen sokat elárult a hazai támadások veszélyességéről és hatékonyságáról. A veszprémiek addigra már négyszer találtak a kapuba, miközben a másik oldalon Alilovic nem védett rosszul, és bravúrokat mutatott be.

A 15. perc végére a Veszprém már 8–2-re vezetett, a Szeged nemhogy nem tudott élni a hazai pálya előnyével, hanem megmagyarázhatatlan béklyót rakott a kezekre, de még a gondolatokra is, mert már a támadások megtervezése sem volt helyes. 2–10-nél az idény végén távozó Juan Carlos Pastor másodszor is időt kért. A spanyol szakvezető megkockáztatta a nem teljesen egészséges Bánhidi Bence játékát, ez nem tűnt jó ötletnek, mert sem a sebessége, sem a mozgása nem volt még csak 80 százalékos sem. A balkezes horvát átlövőnek, Stepancicnak is lehetőséget adott kezdőként, aki ilyen hőfokú meccset évek óta nem játszott, miközben az ő mozgása sem volt rendben, hosszú sérülésből tért vissza.

Októberben a két csapat nagyon hasonló meccset játszott a bajnokságban, akkor is ugyanilyen nagy különbség alakult ki az első 20 percben. Az egyik oldalon teljes eufóriát, a másikon teljes letargiát lehetett látni és érezni. Amikor tíz gólra nőtt a differencia, a vendégek szurkolótábora rászámolt a hazai csapatra, nehéz ennél megalázóbb helyzetet elképzelni.

És akkor még nem is sejtették, hogy a félidőben még ennél is nagyobb előnyre tudnak szert tenni. Sokat elárul a két csapatról, hogy a két hete kezét törő veszprémi kapus, a szerb Cupara beállt egy hetesre, és azt is kivédte. A félidőben 7–20-at mutatott az eredményjelző.

A veszprémi edző, Momir Ilics időt kért a második félidő elején, amikor azt érezte, hogy a Szeged feljövőben van. A 45. percben visszaállt a 13 gólos különbség, 14–27 volt az állás. Ezek után 15–30 is volt, vagyis a veszprémiek kétszer annyi gólt lőttek, mint a hazaiak. A vendégcsapatból Lauge, Remili, Marguc is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, de Ligetvári a jó védekezés mellett a támadásokba is eredményesen be tudott szállni.

A 23–36-os végeredményt Radivojevic hetese alakította ki, a szegediek a sokkoló első félidő után még azt sem mondhatták el magukról, hogy legalább a másodikat megnyerték. A taktikailag nagyszerűen felkészített Veszprém ezt is megakadályozta. A jövő heti visszavágó lefutott. A kölni négyes döntőért a lengyel Kielce vár a szinte biztosan továbbjutott Veszprémre.

„Nagyon rosszul játszottunk az első félidőben, nem voltunk a saját szintünkön. Úgy gondoltuk, Bánhidi Bence jobban védekezik, különösen a Veszprém ellen, mint Rosta Miklós, ezért kezdett” – mondta a Sport1 mikrofonja előtt Juan Carlos Pastor vezetőedző, aki úgy készül, hogy a jövő héten is ő vezeti a csapatát.

„Ez volt a legjobb mérkőzésünk, amióta a csapat edzője vagyok, sőt, ilyenre játékosként sem emlékszem. Fantasztikusan védekeztünk, és a csapat fantasztikusan reagált a meccs alakulására is” – nyilatkozta Momir Ilics, a győztes tréner.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!